Салахелдин Амус
Салахелдин Амус

рехабилитатор

За контакти: 0877 154 222

Салахелдин Раид Амус е завършил Медицински университет – Плевен медицинска рехабилитация и ерготерапия. В момента работи като рехабилитатор и масажист към Аквазард.

Масажът

Масажът е добро средство за укрепване на здравето и постигане на физическа и душевна хармония. 2

Влиянието на масажа върху кожата.

Масажът има различни физиологични ефекти върху кожата – премахва се горния слой мъртви кожни клетки, а заедно с тях и натрупали се чужди частици като прах, които се загнездват в порите. Премахват се и голяма част от бактериите живеещи на повърхността на кожата.

› Подобрява отделителната функция на потта и мастните жлези и техните отделителните отвори се изчистват.

› Активира се лимфния поток и кръвообращението на кожата , елиминира се влиянието на венозен застой, увеличава притока на кръв към кожата и затова тя подобрява своята сила и еластичност, в резултат на което бледата, отпусната, суха кожа става розова, кадифена на допир, със значително повишена устойчивост на механични и топлинни ефекти

› Увеличава се мускулния тонус, което прави кожата по-гладка, стегната и еластична;

› Има подобряване на местния и общ обмен, тъй като кожата участва във всички метаболитни процеси в организма.

масажът
масажът
Въздействието на масажа на подкожния слой.

› На мастната тъкан масажът действа косвено чрез общият ефект върху метаболизма. Увеличаването на обменните процеси в организма увеличават отделянето на мазнини от мастните депа,

› Масажът помага да се „горят“ мазнини, които са в излишък в мастната тъкан. Следва да се отбележи, че за отслабване е необходимо да се направят поне 15 процедури и тези масажни процедури да се комбинират с упражнения.

Влиянието на масажа върху нервната система.

› Система първа се повлиява по време на масаж. Кожата има огромен брой нервни окончания. Чрез промяна на силата, характера и продължителността на масажа може да се намали или увеличи размера на нервна възбудимост, за да се засилят и да съживят изгубени рефлекси, както и дейността на вътрешните органи.

› Масажи могат да отслабят или премахнат болки, да се подобри нервната проводимост, да се ускори процеса на регенерация. Много важно за ефектите върху нервната система на атмосферата на масажа, топлия въздух, меката светлина, приятна тиха музика спомагат за засилване на терапевтичния ефект на масажа.

масажът
Влиянието на масажа върху кръвоносната и лимфната система.

› Масажът причинява разширяване на функциониращите капиляри, разкриването на резервните капиляри, което създава по-големи количества за напояване с кръв не само при масажираната зона. Това води до подобряване на обмена на газ между кръв и тъкани (кислородна терапия). Разкриването на резервните капиляри под влиянието на масаж спомага за подобряването на кръвното преразпределение в организма, което улеснява работата на сърцето.

› Масажа има голямо влияние върху циркулацията на лимфата . Лимфният поток е много бавен – 4-5 mm в секунда, но скоростта на потока е много променлива и зависи от различни фактори. Под влияние на масажни движения – галене в центростремителна посока – лимфния поток ускорява.

Влиянието на масажа върху метаболизма.

› Масажа има различни ефекти върху обменните процеси. Под влияние на масажа се увеличава уринирането. В нарастващ брой е хемоглобина в кръвта, еритроцитите и левкоцитите. Масажът не причинява увеличаване на мускулната млечна киселина, както и органични киселини, натрупването на което води до развитието на ацидоза. Това обяснява и благоприятен ефект върху уморените мускули.

› Укрепването на метаболизма помага за намаляване на телесните мазнини.

Видове масажи допринасящи за релакс на тялото.

Има много видове масаж – източни, европейски, с козметични цели, възстановяващи, лечебни, оздравителни. Масажите се извършват ръчно или с различна съвременна апаратура. Като цяло, масажите имат положителни ефекти върху тялото и духа на човек. Трябва да се има предвид, че не всички масажи са подходящи за бременни жени и много възрастни хора.

ultrazvuk
Целутрон

Целутронът ускорява метаболизма и редуцира телесните мазнини като предизвиква свиване и отпускане на мускула, равносилно на натоварване във фитнес зала. При него обаче се избягва опасността от натоварване на опорно-двигателния апарат, сърдечно-съдовата и дихателната система. Няма мускулна треска, няма умора. С уреда се постига бърз ефект при разграждане на мастните депа, стяга мускулите и извайва тялото.

Ултразвук

Терапевтичните ефекти от ултразвуковата терапия са свързани с ефектите от въздействието на ултразвуковите вълни върху тъканите и се изразяват в обезболяващо, противовъзпалително, спазмолитично, стимулиращо регенерацията, подобряващо микроциркулацията и обмяната на веществата действие.

solarium
СОЛАРИУМ

Очарование и вълшебство… Щедро пространство…

Солариум модел megaSun space 2000 е в типичния стил на megaSun – елегантен, удобен и очарователен!   Рефлекторни лампи 50 x 180 W. Иновативният дизайн е неустоим със своите висококачествени материали и наситеното си осветление. Това превръща модел megaSun space 2000 в най-предпочитаното място във всяко студио. Изберете една от трите вълнуващи разновидности и придайте на студиото си индивидуален облик.

Солариум megaSun space 2000 – винаги има място за още, повече индивидуалност, повече атрактивност и повече удобство!